Welkom bij KeuzeinPaarden.nl,

om een paard te kopen

of gratis te verkopen!

Paard te koop, verkoop tips!

Ze worden in overvloed aangeboden en vooral in deze periode van het jaar gaan ze voor 'kleinere' prijzen weg. Het inkorten van de paardenstapel begint meer en meer te dringen bij diverse paardeneigenaren, met de winter in zicht. Beperkte huisvestingsmogelijkheden doen vraagprijzen dalen tot ware koopjes. Paarden die te koop staan gaan rechtstreeks óf via een handelaar, die naar een van de nog overgebleven paardenmarkten gaat, naar een nieuwe eigenaar in binnen- of buitenland.

Maar daar waar het aantal markten afgenomen is in de afgelopen jaren, is het aantal internetsites waarop je paard te koop gezet kan worden ruimschoots toegenomen. Met de nodige computerervaring, internetverbinding, een aansprekende verkooptekst en aanlokkelijke foto's is de kans op kijkers bij je paard groot. Iedere individu met toegang tot een computer en internet is vrij om je advertentie aan te klikken en vrijblijvend te bekijken. Dit lokt daarom niet alleen geïnteresseerde kijkers, maar ook nieuwsgierige voorbijgangers op het web, vanuit alle mogelijke gebieden in de wereld. Door het grenzeloze bereik raakte het te koop aanbieden via internet in korte tijd erg in trek.

Iedere zoekende partij heeft zijn eigen wensen en doelen met een paard. De een zoekt dé topper in spé, de ander heeft liever een meer ervaren paard of toch een veulen om optimaal invloed te hebben in de opvoeding. Hetzelfde geldt voor de verkopende partij, die heeft ook zijn eigen reden om het paard te willen verkopen; een niet klikkende combinatie, een overstap naar een ander paard, wegens aanfok, overcompleet, tijdgebrek, gezondheidsredenen van de persoon, allemaal redenen die een paardeneigenaar kunnen doen besluiten om zijn paard te koop aan te bieden.

Hieronder diverse tips voor de aan- en verkoop van je paard:

De verkoopadvertentie

In de zoektocht naar een paard heb je voor jezelf een aantal wensen waaraan het paard dient te voldoen. Hierbij is het een idee om al je wensen te voorzien van een cijfer, waarbij je het cijfer 1 plaatst voor een eigenschap, die bij het paard in geen geval mag ontbreken. Oplopend naar het hoogste cijfer, dat staat voor een 'leuk meegenomen' wens, maar waar je een paard niet voor laat staan. Op deze manier kun je vantevoren een kritische 'puntenlijst' samenstellen waardoor je je minder snel laat verblinden door een lief hoofd of de prachtige kleur. Daarnaast denk je door het opstellen van de puntenlijst goed na over het aanschaffen van een paard, waardoor het geen impulsaankoop wordt.

Is je lijst compleet? Dan ga je je zoektocht beginnen. Eenieder zal zichzelf erop betrappen dat hij op internet als eerste kijkt naar de foto's die bij de advertentie aanwezig zijn. Als verkopende partij is het daarom ook zeer belangrijk om goede verkoopfoto's te maken. Hiermee vergroot je de kans dat iemand jouw advertentie aanklikt en uiteindelijk bereid is om te komen kijken.

Fototips:

Goede verkoopfoto's maken is niet alleen afhankelijk van de camera die je gebruikt of hoe mooi je paard is.

Hier enkele tips en voorbeelden voor goede verkoop foto's

HippoDump ruitersport

Ruitersport artikelen tegen dumpprijzen!!

Magazine en in de krant?

Uw advertentie in de Hippische magazines en Paard & Spul?
Dat kan gratis!

Verkoop tips

Hieronder een aantal verkoop tips!
Klik hier voor meer tips